miercuri, aprilie 29, 2009

Particip! Ia Bacaule de-aici!




Mama, mama, mare concurs mare pe blogul lu' UnTipScump. Deci tema e delicioasa, poti s-o iei la pachet. Tre sa convingem juriul sa ne viziteze orasul. Ceea ce e si mai fain e ca eu stau in acelasi oras cu UnTipScump si cu Lalu, doi dintre membrii juriului, deci asta da provocare...

Hai sa va povestesc un pic despre Bacau...Este un oras mirific, strabatut de raul Bistrita, care creeaza mici oaze de liniste (aka insula). Aici, in Bacau, noi iubim natura. Pe langa numeroasele parcuri dendrologice din jurul orasului si de pe toata suprafata judetului, iubim parcurile atat de mult incat si cand vrem sa ne futem iesim in parcuri, fie ele mai obscure sau nu. De asemenea, iubim atat de mult maturatorii, incat nu ne lasa inima sa nu aruncam pe jos toate prostiile care ne cad in mana, ca sa aiba saracii ce munci, ca sa nu ramana someri, mai ales in aceasta vreme de criza.

Dar, surpriza! Bacaul este o adevarata forta economica. Mall-urile cresc peste tot vazand cu ochii ca ciupercile dupa ploaie (momentan cica avem 3 si urmeaza sa se contruiasca al 4-lea). (Bineinteles, pline de specii ca acelea din campania radio guerrilla.)Yey! Deci, smechere, daca vrei sa-ti iei haine din Kenvelo, nu esti obligat sa mergi in centru, poti sa mergi la oricare dintre mall-urile astea plus in centru! Uau, ce tare, nu? Cata varietate!

Vorbind tot despre economie, poti sa-ti dai seama de bunastarea bacauanilor numai daca arunci o privire de pe geam in strada. Q7, cayenne sau bmw seria-la-care-ai-vise-umede-in-fiecare-noapte sunt deja autovehicule banale; nu mai poti iesi in evidenta decat daca ai hummer, limuzina a la hollywood, dacie tunata, o cusca de caine pe trabant sau daca ai nrul de inmatriculare "pla". Daca vrei sa fii om "adevarat" in bacau,trebuie mai intai sa dai o tura pe centru cu masina ta cea super tare si apoi te poti intoarce linstit in garsoniera ta de la periferia orasului.

Dar bineinteles, nici unul dintre locuitori nu-si face griji pentru averea sa, cu putin noroc acusi vedem si-un scirocco parcat pe-undeva pe-o straduta laturalnica. Si stiti de ce? Pentru ca politia face o treaba grozava! Vegheaza tot timpul, nu se poate sa nu ii vezi patruland. In special politia primariei! Mai, fac astia razie printre pustanii care se dau cu bicla, de nu stii ce-i cu tine! Ce, n-ar putea soarecii sa se duca in skate parc in piatra neamt sa se dea cu bicla/role/skate?

Si daca tot avem asa multi bani si nu apucam sa-i cheltuim prin magazine, mergem in nenumaratele cafenele/baruri/pub-uri/restaurante. O minunatie! Nu, nu, in majoritatea nu te ineci in fum de tigara. Cu putin noroc nimeresti un local cu chelneri extrem de amabili si bine pregatiti. Sunt atat de amabili incat nu se sfiiesc sa-ti aduca surprize la masa sau in nota de plata!
(Apropo de localuri, ele sunt perfecte pentru a observa cum in acest oras sistemul de educatie e in top. Cred ca nu mai e nevoie sa dau detalii ca sa intelegeti.)

Mai, pe bune, e formidabil aici in Bacau! Strazi perfecte, oameni perfecti, locuri feerice de-a dreptul... Hai, ce mai astepti?




P.S.: Sa nu uitam totusi ca oameni ca V. Alecsandri, G. Bacovia, Nadia Comaneci etc s-au nascut in Bacau, ca ai sanse sa gasesti urme culturale prin oras (vezi teatre, monumente istorice, case memoriale, muzee, biserici), ca ai totusi unde sa faci cumparaturi, ca atat timp cat nu te aventurezi pe stradute dubioase, ai sanse sa dai de drumuri bune, ca exista cateva locuri chair faine de chill in natura la 2 pasi de traficul aglomerat si cat timp ai cu cine, chiar poti sa faci orice!

Un comentariu:

  1. Va invitam sa participati si la concursul destinat bloggerilor de pe www.cazareparticulari.info Premiul: un week-end la munte pentru 2 persoane!

    RăspundețiȘtergere

 
website counter